Hapåy Katthotell pensionat mobil

Er katt ska naturligtvis vara frisk från smittsamma sjukdomar när den kommer hit. Katter med minsta symtom såsom nysning eller kräkning kan tyvärr inte lämnas här eftersom risken är väldigt stor att den smittar ner de andra katterna som vistas här.

Jag tar inte emot katter som medicineras med läkemedel.

Vaccination

Katten måste vara vaccinerad mot kattsnuva och kattpest.
Vad gäller vaccination mot kattsnuva så måste katten vara grundvaccinerad och den senaste vaccinationen måste vara gjord för max ett år sedan. 
 Är katten vaccinerad för första gången måste den vara gjord minst två veckor innan vistelsen här. Är det en återvaccinering ska det ha förflutit minst en vecka innan du lämnar katten här.
Du behöver visa upp vaccinationsintyget när du lämnar katten.

Om din katt vistas utomhus eller träffar hundar eller andra djur som vistas utomhus så bör katten vara behandlad med ohyremedel och även avmaskad några veckor innan vistelesen här. Dessa läkemedel köps receptfritt på apotek.

För att minimera risken för smittspridning rengörs och desinficeras rummen naturligtvis noggrant mellan varje katt som vistas här.

Vid eventuell sjukdom

Skulle katten bli sjuk kontaktar jag ägaren eller en kontaktperson. Om veterinärvård är nödvändig hämtar ägaren eller kontaktpersonen katten för transport till veterinär. Får jag inte tag på någon eller om kattens tillstånd är riktigt akut så transporterar jag naturligtvis katten till veterinär på ägarens bekostnad.

Jag tar endast emot katter som är försäkrade!​